مقایسه تأثیر عسل خالص و ناخالص بر روی شدت درد قاعدگی اولیه، مقدار خونریزی، مدت خونریزی و فاصله بین دو خونریزی - ندا میرباقر آجرپز; محبوبه حافظی; سمیه صالحی; عاطفه طیبی; فائزه شناسا; سمیرا زهتاب چی (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: قاعدگی دردناک یکی از شایع‌ترین مشکلات در زنان جوان است. البته با این که درد قاعدگی اولیه تهدید کننده زندگی فرد نمی‌باشد ولی کیفیت زندگی زنان جوان را تحت تأثیر قرار می دهد. هدف: تعیین تأثیر مصرف عسل خالص و ناخالص بر روی شدت درد، مقدار خونریزی، مدت خونریزی و فاصله بین دو خونریزی در  قاعدگی اولیه روش: مطالعه از نوع نیمه تجربی یکسوکور و متقاطع بوده که در آن 60 دانشجوی خانم که دارای دیسمنوره اولیه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول پس از شروع قاعدگی، عسل خالص تا شروع سیکل قاعدگی بعدی مصرفکردند. سپس میزان درد قاعدگی سیکل بعدی آنها با استفاده از پرسشنامه VAS ((Visual Analogue Scale در زمان شروع قاعدگی و 1، 2 و3 ساعت بعد از آن مجدداً اندازگیری شد. در گروه دوم همین روند با مصرف عسل غیر خالص انجام شد. در پایان دو گروه از نظر شدت درد قاعدگی، مقدار ، مدت و فاصله بین دو خونریزی مقایسه شدند. نتایج توسط تحلیل واریانس و تستهای غیر پارامتریک تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین شدت درد قاعدگی در گروه اول پس از مصرف عسل خالص کاهش یافته است(002/0p= )، ولی شدت درد قاعدگی در همین گروه پس از مصرف عسل ناخالص تغییری نکرده است( 4/0p= ). میانگین شدت درد قاعدگی در گروه دوم نیز در زمان مصرف عسل خالص کاهش یافته است(004/0 p=). مقایسه گروه اول و دوم 3 ساعت پس از مصرف عسل خالص ، تفاوت معنی داری را  در دو گروه نشان نداد( 13/0p= ). مقدار خونریزی پس از مصرف هر دو نوع عسل کاهش معنی داری یافته است.( 03/0p=). نتیجه گیری: مصرف عسل خالص باعث کاهش معنادار در  شدت درد و  مقدار خونریزی قاعدگی در خانمهای مبتلا به درد قاعدگی اولیه می‌شود و از آن می‌توان به عنوان یک روش درمانی استفاده نمود .