بررسی نقش ابعاد توانمندسازی شناختی در عادات خلاقیت مربیان - فاطمه بهمنی; غلامعلی کارگر; مصطفی افشاری (Sport Sciences Research Institute, 2015)
امروزه سازمان‌ها برای فائق آمدن بر مشکلات و تنگناهای خود نیازمند افرادی توانمند و دارای تفکر خلاق هستند. از این رو هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش ابعاد توانمندسازی شناختی در عادات خلاقیت مربیان شهر اراک است. روش ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺗﻮﺻﻴﻔﻲ- پیمایشی و بصورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل مربیان هیات‌های ورزشی استان بود (485= N) که‌براساس جدول‌مورگان تعداد (214=n ) به‌عنوان نمونه‌تحقیق انتخاب‌شدند. ابزار گردآوری‌داده‌ها پرسشنامه‌های توانمندسازی استاندارد اسپیریتزر(87‌/0= α) و پرسشنامه محقق‌ساخته عادات‌خلاقیت بود(9 /0= α). برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تحلیل واریانس فریدمن و t مستقل استفاده شد. اطلاعات حاصل از این تحقیق نشان داد که ضریب همبستگی میان توانمندسازی شناختی و عادات خلاقیت مربیان 612/0 بود. بین ابعاد توانمندسازی شناختی مربیان تفاوت معناداری وجود داشت(873/96= 2χ، 05/0>P). احساس حق‌انتخاب، احساس شایستگی، احساس موثر بودن و احساس معنادار بودن، اولویت اول تا چهارم را به خود اختصاص دادند. در تعیین اولویت عادات‌خلاقیت مربیان با استفاده از آزمون فریدمن (354/51= 2χ، 05/0>P)، تحمل ابهام، گوش فرا دادن به ندای درون، استفاده از تفکر جانبی برای یافتن فرضیات به ترتیب در اولویت اول تا سوم قرار گرفتند. با توجه به نتایج تحقیق، چنانچه سازمان برنامه‌های توانمند‌سازی را به‌اجرا درآورده و بر مؤلفه‌های آن تاکید‌کند، می‌تواند امیدوار باشد که از مزایای‌خلاقیت افراد درکار بهره‌برداری‌نماید.