Les pràctiques de laboratori en Geologia - Mª Roser Nebot Castelló (Universitat Autònoma de Barcelona, 2022)
Tot i que les pràctiques de Geologia poden ser de tipologia molt diversa i moltes d'elles són senzilles de dur a terme, als centres escolars no se'n solen fer de manera habitual. A l'article es presenten un seguit de reflexions i propostes que pretenen afavorir la seva implementació. A més de suggeriments per estudiar els minerals i les roques, s'inclouen exemples d'activitats amb modes de representació material: maquetes estàtiques i dinàmiques, i simulacions de laboratori. També s'han inclòs idees per a la seva gestió, de manera que l'alumnat pugui interpretar el que està fent i observant, establint un pont entre el món observable (fenòmens) i el món de les idees (models), que porti de la manipulació a l'abstracció.