ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ У ФРАНЦІЇ ТА НІМЕЧЧИНІ - Віта Безлюдна (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2016)
У статті розкрито особливості професійної підготовки майбутніх учителів іноземних мов у Франції та Німеччині. З'ясовано роль вищих навчальних закладів у підготовці майбутніх учителів до професійної діяль-ності. До основних типів зарубіжних навчальних закладів, де здійснюється підготовка майбутніх учителів  іноземних мов, належать: університети, вищі педагогічні школи або нормальні школи (Франція), університети, загальні вищі школи, вищі педагогічні школи, спеціалізовані коледжі (Німеччина). Наголошено на ролі інформаційних технологій у підготовці фахівців різних рівнів та спеціальностей. Визначено, що професійна підготовка у Франції та Німеччині має свою специфіку.