Convergència digital i software lliure en l'EEES. Algunes experiències amb Gretl - Ana Jesús López Menéndez; Rigoberto Pérez Suárez (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2012)
La utilització de programari lliure i obert (*FOSS) aporta nombrosos avantatges en l'àmbit universitari, que resulten encara més patents en el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). Les principals característiques del *FOSS (llibertat d'ús de programes, accés al codi font, estudi i adaptació, distribució de còpies i implementació de millores que beneficien a tota la comunitat) apareixen relacionades amb competències com a creativitat, treball en equip o adaptació a noves situacions. Aquest treball examina el paper del programari lliure en l'àmbit universitari i el seu potencial per a reduir la bretxa digital, presentant també algunes experiències recents.