بررسی خصوصیات کینماتیکی مفاصل اندام تحتانی هنگام فرود تک پا از ارتفاع‌های مختلف در افراد مبتلا به ناهنجاری زانوی ضربدری - زهرا شهیدی زندی; محمدرضا امیرسیف الدینی; محمد تقی امیری خراسانی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف فرود تکپا حرکتی متداول در بسیاری از رشتههای ورزشی است و از عوامل اصلی آسیبهای غیربرخوردی ACL میباشد که افزایش حرکت خارجی زانو در صفحه فرونتال نیز میتواند باعث تشدید آن شود. از اینرو هدف تحقیق حاضر، بررسی کینماتیک مفاصل اندام تحتانی هنگام فرود تکپا از ارتفاعهای مختلف در افراد مبتلا به ناهنجاری زانوی ضربدری و مقایسه آن با افراد سالم بود. مواد و روشها 15 آزمودنی زن مبتلا به ناهنجاری زانوی ضربدری و 15 آزمودنی زن سالم با دامنه سنی 25-18 سال، برای شرکت در مطالعه حاضر انتخاب شدند. آزمودنیها از ارتفاعهای 20، 40 و 60 سانتیمتر عمل فرود تکپا را برابر سیستم سهبعدی آنالیز حرکت اجرا کردند و پس از پردازش دادهها با نرمافزار کورتکس، پارامترهای حداکثر والگوس زانو، حداکثر فلکشن زانو، حداکثر دورسی فلکشن مچ پا و مدت زمان انقباض اکسنتریک محاسبه شد. تحلیل آماری دادهها با استفاده از آزمون t مستقل و آنالیز مکرر واریانس انجام گرفت. یافتهها یافتههای تحقیق در مورد پارامتر مدت زمان انقباض اکسنتریک و نیز حداکثر والگوس زانو علیرغم مقادیر بیشتر زاویه والگوس در گروه زانوی ضربدری نسبت به گروه سالم، در ارتفاعهای مختلف معنادار نبود، اما در مورد پارامترهای حداکثر فلکشن زانو و حداکثر دورسی فلکشن مچ پا اختلافها بین دو گروه معنادار گزارش شد (05/0P