تاثیر تمرینات تعلیقی بر توانایی عملکردی، تعادل و ترس از سقوط در زنان دارای ام اس - سولماز بابایی; معصومه پروانه; سمانه داستاه (Sport Sciences Research Institute, 2022)
هدف پژوهش‌ حاضر بررسی تأثیر تمرینات تعلیقی بر توانایی عملکردی، تعادل و ترس از سقوط در زنان مبتلا به ام اس بود. 36 نفر از افراد مبتلا به ام اس به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. پروتکل تمرینی شامل تمرینات تعلیقی به مدت 12 هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه در حدود 30 دقیقه انجام شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تجزیهوتحلیل شدند. نتایج نشان داد در زمینۀ تعادل، توانایی عملکردی و ترس از سقوط در زنان دارای ام اس تفاوت معنا‌داری بین گروه تجربی و کنترل وجود دارد. همچنین تفاوت بین نمرات عملکرد حرکتی، تعادل و ترس از سقوط، قبل و بعد از تمرینات تعلیقی، در گروه تجربی معنادار بود. یافته‌های پژوهش‌ حاضر نشان داد انجام تمرینات تعلیقی تعادل، ترس از سقوط و توانایی عملکردی زنان دارای ام اس را بهبود می‌بخشد. پیشنهاد می‌شود از تمرینات تعلیقی بهمنظور کنترل و بهبود عملکرد حرکتی افراد مبتلا به ام اس استفاده شود.