بررسی روایی محتوایی و صوری مقیاس تعادلی کودکان (PBS) در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک - مینو کلانتری; الناز علیمی; اشکان ایرانی; احمدرضا ناظری; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه و اهداف کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک از لحاظ حرکتی و تعادل مشکلات فراوانی دارند. تعادل یکی از مولفه های ضروری حرکت است که مهارت های عملکردی را تسهیل میکند. هدف از مطالعهی پیش رو ترجمه، بررسی روایی صوری و محتوایی مقیاس تعادلی کودکان (PBS) در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک بود. مواد و روش ها در پژوهش حاضر تحلیلی- توصیفی از روش روان سنجی استفاده شد. ترجمه‌ی این مقیاس بهصورت پیش رو- پس رو صورت گرفت. پس از آن روایی صوری توسط 10 متخصص کاردرمانی دارای تجربه در زمینه ی کار بالینی و روایی محتوایی توسط 10 متخصص کاردرمانی دیگر دارای تجربه در زمینه ی کار بالینی و پژوهشی به صورت کمی بررسی شد. نسبت روایی محتوایی (CVR) و شاخص روایی محتوایی (CVI) محاسبه گردید. یافته ها در قسمت ترجمه یک سوال از لحاظ مفهومی تغییر کرد. روایی صوری بسیار بالا (70/4-87/2) برای این مقیاس بهدست آمد. بر اساس نسبت، روایی محتوایی (8/0 - 1) و شاخص روایی محتوایی در محدوه قابل قبول(97/0) قرار گرفت. نتیجه گیری مقیاس تعادلی کودکان دارای روایی صوری و محتوایی مناسب برای سنجش تعادل عملکردی در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک می باشد.