Діяльність національної мережі партнерства шкіл щодо запровадження співпраці школи, сім'ї та громади (досвід США) - Наталія Голубкова (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті здійснено аналіз діяльності Національної мережі партнерства шкіл (НМПШ) на сучасному етапі розвитку американського суспільства. Партнерство школи, сім'ї та громади розглядається як стратегія освітньої реформи, що спрямована на покращення успішності учнів і надання технічної допомоги тим школам, округам і штатам, які усвідомлюють важливість партнерських відносин між школою, сім'єю та громадою. В статье осуществлен анализ деятельности Национальной сети партнерства школ на современном этапе развития американского общества. Партнерство школы, семьи и общины рассматривается как стратегия образовательной реформы, нацеленной на улучшение успеваемости учащихся и призвана оказывать техническую помощь тем школам, округам и штатам, которые понимают важность партнерских отношений между школой, семьёй и общиной. The article analyses the activities of the National Network of Partnership Schools at the present stage of development of the American society. Partnership of school, family and community is viewed as an educational reform strategy aimed at improving student achievements and provides technical assistance to schools, districts and states that realize the importance of partnership relations between school, family and community