Podpora psychického wellbeingu u žáků na základní škole - Olga Kučerová; Gabriela Dymešová (Charles University, 2024)
Na wellbeing je možné pohlížet z různých úhlů pohledu - fyzický, sociální a psychický. V našem příspěvku se soustředíme primárně na ten psychický wellbeing, představíme drobné aktivity podporující psychický wellbeing, které mohou využívat učitelé ve své práci se třídou. Zhoršování psychického zdraví dětí je fenomén, na který musí české školství, zejména učitelé, reagovat. V následujícím článku chceme akcentovat skutečnost, že wellbeing u žáků může být zlepšován za pomoci drobných aktivit, které vedou děti ke zdravému vyrovnávání se se stresem. Ten je součástí běžného života, tedy i života ve škole, a žáci se tak již od raného věku mohou setkávat s tím, že pomocí právě jednoduchých cvičení mohou běžnému stresu dobře odolávat.