До питання про вдосконалення системи оцінювання фізичної підготовленості військовослужбовців Збройних cил України - Геннадій Анатолійович Єдинак (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Вивчено стан проблеми, пов'язаної із системами оцінювання фізичної підготовленості військовослужбовців Збройних сил України, що враховують сучасні тенденції й досягнення галузевої науки, а також ефективність чинної системи в розв'язанні поставлених завдань. Проведено порівняння результатів успішності курсантів вищого військового навчального закладу, визначено переваги й недоліки бальної та традиційної систем під час оцінювання як індивідуальної фізичної підготовленості, так і певного підрозділу.