Визначення лідерського потенціалу cтудентів на заняттях баскетболом - А.О. Тіняков; О.Г. Горільчаник; І.А. Недбайло (H.S. Skovoroda Kharkiv National Pedagogical University, 2016)
Аннотация. В статье рассмотрены современные взгляды на выявление и формирование лидерского потенциала личности. Авторами разработаны критерии и показатели лидерского потенциала студентов, которые занимаются баскетболом на занятиях физическим воспитанием в вузе. С помощью разработанной методики в процессе занятий баскетболом выявлены и охарактеризованы уровни лидерского потенциала. Анотація. У статті розглянуті сучасні погляди на виявлення і формування лідерського потенціалу особистості. Авторами розроблені критерії та показники лідерського потенціалу студентів, які займаються баскетболом на заняттях фізичним вихованням у ВНЗ. За допомогою розробленої методики в процесі занять баскетболом виявлено й охарактеризовано рівні лідерського потенціалу. Annotation. The article deals with modern views on the identification and formation of leadership potential of the individual. The authors have developed criteria and indicators of leadership potential of students who are engaged in basketball in the classroom physical education in high school. By using the developed technique in the process of training basketball identified and characterized by levels of leadership potential. Ключові слова: лідерство, лідерський потенціал, баскетбол, фізичне виховання, команда.