اثر آنی کشش پویای عضلات چهارسرران، همسترینگ و دوقلو برحس عمقی مفصل زانو - علی مرادی; رضا رجبی; هومن مینونژاد; رامین بیرانوند (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف اختلال در حس عمقی مفاصل، مفاصل درگیر را مستعد آسیب می‌کند. بیان شده است که تمرینات کششی می‌تواند موجب تغییر در ویژگی‌های گیرنده‌های مفصلی و در نتیجه موجب تغییر در حساسیت سیستم حس عمقی مفاصل شود. هدف از این تحقیق، تعیین اثر کشش پویای عضلات منتخب اطراف زانو بر حس وضعیت مفصل زانو در فوتبالیست های دانشگاهی می باشد. مواد و روش ها 30 فوتبالیست در سطح دانشگاهی (میانگین سنی45/1±20/23 سال) در این تحقیق شرکت کردند. قبل از اعمال کشش، 5 دقیقه گرم کردن روی دوچرخه ثابت انجام شد. سپس حس وضعیت مفصل زانوی پای غالب آنها به عنوان رکورد پیش آزمون ثبت ‌شد. رکورد پس آزمون نیز بلافاصله بعد از اعمال کشش پویای عضلات منتخب، ثبت شد.  یافته ها  تفاوت معناداری (043/0P=) بین قبل و بعد از اعمال کشش در حس وضعیت مفصل زانو مشاهده شد و خطای مطلق زاویه ای به طور معنا داری بعد از اعمال کشش پویا کاهش یافت(از 52/1±11/3 به 48/1±38/2) نتیجه گیری  اعمال کشش پویا موجب بهبود دقت حس وضعیت مفصل زانوی فوتبالیست های دانشگاهی در زاویه 45 درجه فلکش شده است.