Фітнес як засіб зниження надмірної ваги в жінок - Вікторія Володимирівна Петрович (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті проаналізовано проблему надмірної ваги серед жінок 25-40 років. Надмірна вага й способи позбавлення - одна з найпопулярніших тем жіночих розмов. Сьогодні нам відомо безліч різних дієт, комплексів вправ, косметологічних процедур, спрямованих на боротьбу із зайвою вагою. При цьому «світ товстішає», тобто з кожним роком кількість людей, які страждають ожирінням (саме так на медичній мові називається діагноз, який ми зазвичай іменуємо «надлишкова вага»), збільшується в геометричній прогресії, надаючи цьому захворюванню статус світової епідемії. Часто всі відомі методи боротьби з надмірною вагою використо- вуються хаотично й результат може бути різним, навіть утрата здоров'я. Щоб такого не сталося, ми пропонуємо співпрацю з дієтологом та дозування фізичних навантажень в умовах поетапної реабілітації на оптимальних можливостях серцево-судинної системи. У статті запропоновано програму тренування, яка полягала в чергуванні різних видів навантажень і тим самим разом із правильним харчуванням привела до підвищення фізичної працездатності, розвитку фізичних якостей та зниження ваги.