تبیین جایگاه ورزش همگانی در اندیشه رهبر معظم انقلاب با رویکرد تحلیل محتوا - جاوید پورعبدی; وحید ساعت چیان; محمد کشتی دار (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف از پژوهش حاضر، تبیین جایگاه ورزش همگانی اندیشه رهبر معظم انقلاب (دام ضله) و ارائه این روشنگری به جامعه مدیریت کشور به‌منظور به‌کارگیری، ترویج و اجرایی کردن رهنمودهای ایشان در جامعه اسلامی بود. روش پژوهش بر مبنای رویکرد کیفی و با بهره‌گیری از روش تحلیل محتوا می‌باشد. همچنین، بنا به ماهیت اجرای کار، سخنان امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به‌عنوان جامعه آماری معرفی شد. در این تحقیق کلیه سخنان بر اساس مرتبط بودن به مسئله و اهداف پژوهش به‌صورت هدفمند انتخاب‌شده است. داده‌های موردنیاز پژوهش، از مجموعه بیانات امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) نمایه در پایگاه اینترنتی دفتر حفظ و نشر معظم له به دست آمد. داده‌های حاصل با استفاده از نرم‌افزار مکس گیودا 10 و با روش کدگذاری تحلیل شدند و درنهایت نمودار حاصل با استفاده از نرم‌افزار مایند مپر 2012 ترسیم گردید. جهت همسو بودن یافته‌ها و نتایج با اهداف پژوهش، از روایی درونی استفاده شد که این روایی توسط ۲ نفر از اساتید علوم ورزشی تائید و برای تعین پایایی یا تأیید روش تجزیه تحلیل، از ضریب کاپای کوهن استفاده شد که این ضریب ۸/۰ به دست آمد. نتایج نشان داد که داده‌های حاصل از تجزیه تحلیل بیانات مقام معظم رهبری را می‌توان در ۸ مقوله اصلی سلامتی، سازمانی، اجتماعی، راهبردی، معنوی، ولایی، حکومتی و قهرمانی عنوان نمود. ازاین‌رو، با توجه به جایگاه ولایت‌فقیه به‌عنوان نظریه‌پرداز انقلاب اسلامی، جا دارد که از منظومه‌ی فکری امام خامنه ای (مدضله العالی) برای تدوین راهبردها و چشم انداز های ورزش همگانی استفاده گردد.