DİJİTAL DENTAL FOTOĞRAFÇILIK I - Işıl Çekiç Nagaş; Faraz Heravi (Selçuk University, 2022)
Ağız içi ve ağız dışı çekilen standart fotoğraflar diş hekimleri için büyük önem arz etmektedir ve bu fotoğrafların arşivlenmesi paha biçilemez kayıtlar olarak değerlendirilebilmektedir. Dental fotoğraflar; bilimsel dergi ve yayınlarda kullanabilmeleri, renk seçimi, hekim ile teknisyen arasındaki iletişimde, teşhis ve tedavi planlanmasında, adli tıp ve malpraktis vakalarında kullanılabilmektedirler. Diş hekimleri dijital kamera kullanımını öğrenmeli ve basit teknikler kullanarak, ağız içi ve ağız dışı standart fotoğrafları çekebilmeleri için kendilerini eğitmeli ve bu konuda sürekli denemeler yaparak geliştirmelidirler. Tedavi öncesi ve sonrasındaki durumu gösterebilmek için ve hatta oluşan değişiklikleri vurgulamak için ilk başvurulması gereken araçlardan biri dijital fotoğraflardır. Bu makalede diş hekimliği alanında dijital fotoğrafların önemi, kullanım alanları bakımından gereken ekipmanlar, kameraya bağlı bölümler ve olası hatalar ele alınmıştır.