Důsledky zániku systému dalšího vzdělávání učitelů a ostatních pedagogických pracovníků po listopadu 1989 - Jan Beran (Czech Pedagogical Society, 2018)
Příspěvek se zabývá pozitivními i negativními důsledku zániku soustavy dalšího vzdělávání učitelů a ostatních pedagogických pracovníku (dále DVU).  Analýza ukazuje na současný nevyhovující stav a potřebu jeho změny. Především další vzdělávání vedoucích školských pracovníků je třeba chápat jako jednu z priorit transformace našeho školství.