بررسی نقش‌های جنسیتی در کتاب صدی الحیاة براساس مدل پورِکا - اسحق رحمانی; دانش محمدی رکعتی; مریم جهرمیان (Organization for Researching and Composing University Textbooks in the Humanities SAMT, 2021)
موضوع جنسیت یکی از مهم‌ترین مسائل فرهنگی است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در آموزش نقش دارد. از آنجا که کتاب‌هاى درسی یکی از ابزارهاى مهم آموزشی‌اند، در پی‌ریزی فرهنگی نقش به‌سزایی دارند. هدف پژوهش حاضر، به چالش کشیدن نقش‌های جنسیتی در صدی الحیاة اثر مسعود فکری و همکارانش (1387)، براساس سه مقولة «بازنمایی» و «مشاغل» و «فعالیت‌های مردانه و زنانه» است. کتاب‌های بررسی‌شده در این پژوهش، شامل 4 جلد از کتاب صدی الحیاة مرحلة پیشرفته است. این تحلیل با رویکردی ضابطه‌مند و با استفاده از معیارهای تعیین‌شدة پورِکا (1984) انجام گردید. نیز به منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و تحلیل کمّی ـ کیفی استفاده شد؛ یافته‌های آن، دلالت بر نابرابری و تبعیض جنسیتی به نفع مردان دارد.