Covid19 i Scratch: Involucrant a l'alumnat en la modelització computacional de la propagació d'una epidèmia - Joan Crusells; Víctor López (Universitat Autònoma de Barcelona, 2020)
Aquest article relata una activitat duta a terme durant el tercer trimestre del curs 2019-20 al INS Andreu Nin, període en que l'alumnat estava confinat a les seves llars. Es tracta d'una activitat voluntària realitzada a 3r d'ESO, on els estudiants havien de fer servir el llenguatge de programació Scratch per elaborar un model computacional que simulés l'expansió d'una epidèmia com la que en aquell moment s'estava vivint amb la COVID-19. L'activitat va permetre a l'alumnat involucrar-se en pràctiques de modelització computacional integrant diferents coneixements de l'àmbit STEM, i va oferir l'oportunitat per discutir conceptes tant científics com computacionals.