TENDINȚE ȘI PARTICULARITĂȚI ALE ANGAJĂRII ABSOLVENȚILOR ÎN ACTIVITATEA EDUCAȚIONALĂ/DIDACTICĂ - Lilia SPÎNU (Moldova State University, 2020)
În articol sunt analizate unele probleme și particularități ce țin de angajarea în sistemul educațional național a absolvenților cu profil pedagogic. Sunt prezentate date statistice despre numărul absolvenților instituțiilor pedagogice și angajarea acestora în activitatea educațională/didactică. Este descris cadrul legal de reglementare și gestionare a acestui proces în Republica Moldova comparativ cu alte țări europene.   TRENDS AND PECULIARITIES OF HIRING GRADUATES IN EDUCATIONAL/DIDACTIC ACTIVITY The article analyzes some problems and peculiarities in the employment of graduates with pedagogical profile in the Republic of Moldova. Statistical data on the number of graduates of pedagogical institutions and their employment in educational/didactic activity are presented. The article describes the legal framework for regulating and managing this process in the Republic of Moldova compared to other European countries.