تدوین هنجار آمادگی جسمانی مرتبط با تندرستی برای زنان سنین 60-18 ساله استان البرز - مریم قاسمی میمندی; حمید رجبی; هادی روحانی; مهدیه اباذری (Sport Sciences Research Institute, 2021)
پژوهش حاضر با هدف تدوین نُرم عوامل آمادگی جسمانی مرتبط با تندرستی برای زنان سنین 18-60 سالۀ استان البرز انجام شد. 255 نفر از زنان سنین 18-60 سالۀ استان البرز با میانگین قد 0/5±159 سانتی‌متر، وزن 6/10±3/71 کیلوگرم و شاخص تودۀ بدنی 1/4±1/28 کیلوگرم بر مترمربع، نمونۀ آماری تحقیق را تشکیل دادند که به شکل سیستماتیک انتخاب شدند. استقامت قلبی-تنفسی با استفاده از آزمون راکپورت، قدرت عضلانی با استفاده از دینامومتر پنجۀ دست، استقامت عضلانی با استفاده از آزمون درازونشست و شنای سوئدی، انعطاف‌پذیری با استفاده از آزمون نشستن و خم‌شدن به‌سمت جلو و ترکیب بدن با استفاده از کالیپر ارزیابی شد. با استفاده از آمار توصیفی و محاسبۀ نقاط درصدی به تفکیک آزمون‌های مختلف، نُرم آمادگی جسمانی تهیه شد. یافته‌های تحقیق نشان داد که میانگین استقامت قلبی-تنفسی آزمودنی‌ها 2/25 میلی‌لیتر/کیلوگرم/دقیقه، چربی بدن 32 درصد، قدرت مچ دست راست 4/23 کیلوگرم، قدرن مچ دست چپ 0/23 کیلوگرم، استقامت عضلانی ناحیۀ شکم تعداد 8/15 درازو نشست، استقامت عضلانی ناحیۀ کمربند شانه‌ای تعداد 3/7 شنای سوئدی بود. در این متغیرها آزمودنی‌ها در مقایسۀ میانگین و نُرم‌های افراد همسال درکشورهای دیگر و نُرم‌های موجود از نظر متغیرهای ترکیب بدن در وضعیت خوبی نبودند و آمادگی هوازی بسیار ضعیفی داشتند. همچنین نُرم‌های استقامت عضلانی در مقایسه با نُرم‌های ذکرشده مقادیر بسیار کمتری را نشان داد؛ بنابراین فقر حرکتی در زنان میانسال استان البرز مشهود است و لازم است برای فعال‌ترکردن آنان چاره‌اندیشی شود.