بررسی سبک خرید آنلاین محصولات ورزشی از شبکه‌های مجازی و فروشگاه‌های اینترنتی - علی بنسبردی; احمد نظری ترشیزی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
امروزه،اینترنتبهبستریگستردهبرایمعاملاتتجاریورسانه‌ایقویبرایبازاریابیتبدیل شدهاست. هدف پژوهش حاضر، بررسی سبک خرید آنلاین محصولات ورزشی از شبکه‌های مجازی و فروشگاه‌های اینترنتی بود. روش پژوهش، توصیفی و ازنوع پیمایشی بود. جامعة آماری پژوهش اعضای کانال‌های تلگرامی و صفحة اینستاگرام سه فروشگاه فوتبال‌ شاپ، ایران‌ اسپورتر و ماریال اسپرت بودند که تعداد 385 نفر از اعضای کانال‌ها و صفحات ذکرشده به پرسش‌نامه با دقت پاسخ دادند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسش‌نامة لی (2012) بود که روایی صوری و محتوایی آن به تأیید 12 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی رسید و همچنین، پایایی پرسش‌نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر با 89/0 به‌‌دست آمد که نشان‌دهندة پایایی بالای پرسش‌نامه است. از آمار توصیفی برای توصیف ویژگی‌های جمعیت‌شناختی، از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف برای بررسی طبیعی‌بودن توزیع داده‌ها، از مدل تاپسیس برای رتبه‌بندی انواع سبک خرید و از آزمون مانوا برای مقایسه بین انواع سبک خرید براساس ویژگی‌های جمعیت‌شناختی استفاده شد. نتایج نشان داد که مؤلفة کیفیت، بیشترین اهمیت و قیمت، کمترین اهمیت را از دیدگاه مصرف‌کنندگان محصولات ورزشی داشتند. به‌ترتیب، هیجان، وفاداری، برند، سرگرمی، تردید، مد و تأیید اولویت داشتند. همچنین، نتایج نشان داد که بین مؤلفه‌های سبک خرید پاسخ‌دهندگان ازنظر متغیرهای جمعیت‌شناختی سن، جنسیت، تأهل، تحصیلات و درآمد تفاوت معناداری وجود داشت.