ВІДКРИТІ ПИТАННЯ КАТАМНЕСТИЧНОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА НОВОНАРОДЖЕНИМИ ГРУП РИЗИКУ. ЧАСТИНА I - О.О. Ріга (Bukovynian State Medical University, 2013)
Короткострокові результати виживання або відсутність порушень здоров'я в ранньому дитинстві не є достатніми для оцінки та прогнозування стану новонароджених груп ризику. Довгострокове подальше спостереження покращить розуміння зв'язку між факторами ризику, типами лікування та розвитком дитини. Ідентифіковані різноманітні фактори ризику для несприятливих результатів розвитку у новонароджених, які повинні бути обговорені з батьками та задокументовані. Система катамнестичного спостереження за новонародженими груп ризику вимагає тісної командної роботи фахівців, членів родини, передбачає створення єдиної національної бази даних.