CARACTERISTICA SPECTRULUI ACIZILOR AMINICI LIBERI DIN SÂNGE ÎN TUBERCULOZA PULMONARĂ DROGREZISTENTĂ ȘI POSIBILITĂȚILE CORECȚIEI DIREGLĂRILOR ACESTORA - Valeriu DJUGOSTRAN; Vasile ANTIPA; Svetlana GARAEVA; Galina POSTOLATII; Lucia CEAPA-CĂTANĂ (Academy of Sciences of Moldova, 2022)
Studiul e prospectiv, controlat, monocentric, randomizat și descriptiv-intervențional, care confirmă superioritatea tratamentului bolnavilor de tuberculoză pulmonară drogrezistentă cu metode tematice suplementat prin administrarea amestecului hiperosmolar de acizi aminici - Aminol și utilizarea limfotropă a soluției isoniazidă, în comparație cu medicația de rutină efectuată conform schemelor DOTS plus.