Propostes experimentals per entendre i compro-var el Principi de Pascal - Ernest Arnau Marco (Universitat Autònoma de Barcelona, 2014)
Comprovació experimental del Principi de Pascal amb la construcció d'una premsa hidràu-lica i una esfera de Pascal. En la part final de l'article compartim l'experiència del Barril de Pascal, visualitzem l'efecte d'una columna d'aigua i realitzem el càlcul de la pressió que fa rebentar un barril de vi.