Обгрунтування програми формування моторики дітей молодшого шкільного віку з послабленим зором в процесі фізичного виховання - Олександр Анатолійович Юрченко (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті проаналізовано результати даних спеціальної науково-методичної літератури про особливості розвитку моторики дітей молодшого шкільного віку з послабленим зором. Власні результати досліджень виявили морфо-функціональні порушення параметрів рухової сфери, а також вторинні відхилення та супутні захворювання організму слабкозорих молодших школярів. На основі результатів досліджень констатувального експерименту розроблено та науково-обґрунтовано програму формування моторики для дітей молодшого шкільного віку з послабленим зором. Ефективність розробленої програми формування моторики визначено у формувальному експерименті.