Construcció d'una comunitat d'aprenentatge mitjançant la utilització de col·laboració i tecnologia - Graciela Vidal (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2013)
L'objectiu de l'article és presentar una experiència educativa de col.laboració per crear una comunitat d'aprenentatge composta dels estudiants i la professora. Aquesta comunitat es va formar en un curs de comunicació oral de nivell avançat d'espanyol a la Duke University en treballar de forma cooperativa en la creació de contingut i en participar els estudiants en certes decisions sobre l'avaluació d'una tasca. La combinació d'estratègies col.laboratives i tecnològiques utilitzades van crear un ambient on es van millorar destreses lingüístiques, discursives i, al mateix temps, es va crear una plataforma on es va facilitar el pensament crític. Aquesta experiència educativa va transformar els rols dels estudiants i de la professora per permetre una màxima col.laboració i integració dels seus rols.