بررسی انتخاب روش زایمان توسط زنان باردار نخست زای شهر سمیرم با استفاده از الگوی اعتقاد بهداشتی در سال 1390 - عاطفه افشاری; محتشم غفاری (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: امروزه میزان سزارین در ایران از محدوده توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت بالاتر است و یکی از دلایل افزایش سزارین، درخواست مادران می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی انتخاب روش زایمان توسط زنان نخست باردار با استفاده از الگوی اعتقاد بهداشتی انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مقطعی در سال 1390 بر روی 104 زن باردار نخست زایی که جهت انجام مراقبت های دوران بارداری به صورت متوالی به مراکز بهداشتی درمانی شهری شهرستان سمیرم مراجعه کرده بودند، انجام شد. نمونه گیری به صورت در دسترس بود. داده ها به وسیله پرسشنامه جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های کای اسکوئر و ANOVA در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: از 104 زن باردار مورد مطالعه، 74 نفر (1/71%) زایمان طبیعی و 30 نفر (8/28%) زایمان سزارین داشتند. میانگین سنی افراد در سه گروه انتخاب زایمان سزارین، طبیعی و بدون تصمیم، تفاوت معنی داری با هم نداشت (05/0