Виховання дисциплінованості учнів засобами фізичної культури та спорту - Олег Федорович (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Результати дослідження засвідчили, що важливою умовою щодо подолання недисциплінованості підлітків, є виховання потреби до систематичних занять фізкультурою і спортом. Під час організованих і педагогічно спрямованих вправ формуються в учнів такі позитивні морально-вольові якості, як патріотизм, колективізм, організованість, сміливість, воля до перемоги, долання труднощів на шляху до мети.