Beyin Araştırmalarına Dayalı Öğrenme ve Yazma Eğitimi - Murat Özbay; Muhammet Memiş (Mehmet KURUDAYIOĞLU, 2015)
Günümüz dünyasının değişen koşulları eğitim alanında birçok yeni yaklaşımı ortaya çıkarmıştır. Bu yaklaşımlardan biri de beyin araştırmalarına dayalı öğrenmedir. Bu yaklaşım anlamlı bir öğrenmenin gerçekleşebilmesi için beynin işleyiş kurallarının kabul edilmesini ve öğretimin de zihnin bu kurallarına göre şekillendirilmesi gerektiğini iddia etmektedir. Beyin araştırmalarına dayalı öğrenmenin ilkeleri ile ana dili öğretiminin hedef ve ilkeleri dikkate alındığında bu yaklaşımla yapılacak bir öğretimin Türkçe eğitiminin nihaî hedefi olan dört temel dil becerisinin geliştirilmesinde oldukça etkili olacağı düşünülmektedir. Bu çalışmada beyin araştırmalarına dayalı öğrenme yaklaşımı ana hatlarıyla ele alınmış, yaklaşımın yazma eğitimiyle ilişkisi değerlendirilmiş, bu yaklaşıma uygun bir öğretim planına yer verilerek bunun yazma eğitiminde nasıl kullanılabileceğini gösteren bir uygulama örneği hazırlanmıştır.