ОСОБЕННОСТИ ПРОЯВЛЕНИЯ ОПТИМИЗМА И ЖИЗНЕСТОЙКОСТИ У СТУДЕНТОВ - USM ADMIN (Moldova State University, 2017)
PARTICULARITĂŢI ALE MANIFESTĂRII OPTIMISMULUI ŞI VITALITĂŢII LA STUDENŢI În articol sunt prezentate rezultatele studierii optimismului ca dispoziţie a personalităţii şi a stilului de atribuire, dar şi a vitalităţii, a unor componente ale acesteia, precum implicarea, controlul şi asumarea riscului la studenţi. Fiind re- surse importante ale personalităţii, constructele date contribuie la sporirea eficacităţii educaţionale, profesionale şi per- sonale, la implicarea mai reuşită în activitate, dar şi la încrederea în succes şi în forţele proprii. Cuvinte-cheie: optimism dispoziţional, stil atributiv, vitalitate, implicare, control, asumarea riscului, studenţi.