ارتباط بین رفتارهای کنترلی مربی، ناکامی از نیازهای روان‌شناختی، کاهش ارزشمندی ورزش، و میل به ادامه ورزش در ورزشکاران نوجوان - محمدتقی اقدسی; اصغر احمدی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطة علّی بین رفتارهای کنترلی مربی، ناکامی از نیازهای روان‌شناختی و به تبع آن، کاهش ارزشمندی ورزش و میل به ادامة ورزش در ورزشکاران نوجوان بود. پژوهش به روش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی انجام شد. 350 نوجوان ورزشکار شهر تبریز (185 پسر و 165 دختر) با دامنه سنی 18-15 سال به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌ها را تکمیل کردند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که رفتارهای کنترلی مربی به طور غیر‌مستقیم و از طریق ناکامی از نیازهای روان‌شناختی، پیش‌بین‌کننده مثبت کاهش ارزشمندی ورزش می‌باشد. با این وجود، ارتباط معناداری بین رفتارهای کنترلی مربی و میل به ادامة ورزش وجود ندارد. همچنین، ناکامی از نیازهای روان‌شناختی پیش‌بین‌کننده مثبت کاهش ارزشمندی ورزش و پیش‌بین‌کننده منفی میل به ادامة ورزش می‌باشد. درکل، یافته‌ها بیانگر نقش مهم رفتارهای کنترلی مربی و متغیرهای روان‌شناختی در عوامل مرتبط با مشارکت ورزشی ورزشکاران نوجوان می‌باشد.