Polidiastema Vakasının Direk Kompozit Restorasyon İle Estetik Rehabilitasyonu: Olgu Sunumu - Ali Rıza Çetin; Ezgihan Özen (Selçuk University, 2022)
Ön bölge dişlerindeki şekil ve pozisyon bozukluklarının tedavisinde direkt kompozit rezin restorasyonlar uygulanabilmektedir. Bu olgu sunumunda; kompozit rezinler kullanılarak non-invaziv direkt yöntemle ön bölge polidiastema vakasının tedavisi anlatılmaktadır. Kliniğimize estetik şikâyetlerle başvuran 20 yaşındaki erkek hastanın özgeçmişinde sistemik bir hastalığı olmadığı öğrenildi. Hastaya tüm tedavi seçenekleri anlatıldıktan sonra direkt rezin kompozit restorasyonlar ile dişlerin estetik olarak restore edilmesine karar verildi. Restorasyon tamamlandıktan sonra bitirme ve cila işlemleri yapıldı. 6 ay sonra yapılan klinik değerlendirmede; restorasyonların fiziksel özellikleri, marjinal bütünlüğü ve estetik özellikleri kontrol edildi Kontrol muayenesinde yapılan restorasyonların hastanın estetik beklentilerini karşıladığı ve marjinal bütünlüğünün korunduğu belirlendi.