‌‌تأثیر تمرین حین بارداری بر شاخص‌های سلامت نوزادان - منصوره مکبریان; احمد فرخی; شهرزاد طهماسبی بروجنی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از پژوهش حاضر بررسی ‌‌تأثیر تمرین حین بارداری بر شاخص‌های سلامت نوزادان از‌جمله قد، وزن، اندازة دور سر، نمرة آپگار و طول مدت بارداری بود. بدین‌منظور، از میان کلیة زنان باردار مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های پیش از تولد شهرستان سمنان در سال 1389، 42 نفر به‌روش هدفمند، انتخاب شده و سپس به‌صورت تصادفی به دو گروه که هر کدام 21 نفر (تجربی و کنترل) بودند تقسیم شدند. گروه تحت مداخله در سه ماهة سوم بارداری به‌مدت 8 هفته (‌3 جلسه در هفته و هر جلسه به‌مدت 30 تا 45 دقیقه‌) تحت تمریناتی با شدت 75ـ60% ضربان قلب بیشینه قرار گرفتند. نتایج حاصل از t مستقل نشان داد که وزن، قد، اندازه دورسر و نمرة آپگار دقیقۀ 5 نوزادان زنان باردار گروه تجربی، به‌طور معناداری بیشتر از نوزادان زنان گروه کنترل بود (P≤0.05). در‌حالیکه در طول مدت بارداری دو گروه (تجربی و کنترل) تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می‌توان اذعان داشت که ورزش در طول بارداری، مزایای ارزشمندی برای نوزاد در پی خواهد داشت.