Підготовка педагогічних кадрів з релігійної освіти для середніх шкіл Австрії - Валентина Мішак (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті проаналізовано шляхи підготовки вчителів релігії для середніх шкіл Австрії, розкрито важливу роль тісної співпраці між державними та церковними вищими навчальними закладами у вдосконаленні австрійської освітньої системи та підвищенні кваліфікації викладачів релігійно-педагогічного напрямку. В статье проанализированны пути подготовки учителей религии для средних школ Австрии, раскрыта важная роль тесного сотрудничества между государственными и церковными высшими учебными заведениями в совершенствовании австрийской образовательной системы и повышении квалификации преподавателей религиозно- педагогического направления. In the article the ways of training teachers of religion for secondary schools of Austria are analysed. The important role of close cooperation between state and church higher educational establishments in improving the Austrian educational system and the qualification of teachers of religion is shown.