EVALUATION OK DIFFERENT METHODS OF DIJEFTION OF SPUTUM FOR THE CULTURE OF MYCOBACTERIUM - A. Zarifi; J. MosTafavI; F. Shafa (Tehran University of Medical Sciences, 1974)
جهت ارزشيابي روشهاي مختلف هموژنه ايزاسيون خلط براي كشت ميكرب سل 200 نمونه از خلط بيماران بستري در آسايشگاه بوعلي به سه روش « ان- استيل- ال - سيستئين» ، « سديم لوريل سولفات» و « سديم هيدراكسيد (پتروف)» كشت داده شد و نتايج زير بدست آمد. 1- در 200 نمونه خلط خالص (رقيق نشده) تعداد درصد مثبت ها با روش سديم لوريل سولفات بيش از دو روش ديگر مي باشد. 2- در 200 نمونه خلط مورد آزمايش كه به نسبت هاي 2-10، 4-10 ، 6-10 رقيق گرديده و با سه روش مذكور كشت داده شد بطور كلي ميزان درصد مثبت ها در روش ان - استيل - ال - سيستئين بطور قابل ملاحظه اي بالاتر از دو روش ديگر مي باشد.