Інноваційні мережі технології в системі середньої освіти Велмкої Британії: історична ретроспектива - Ірина Чистякова (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті розглянуто історію розвитку мережевих технологій у системі середньої освіти Великої Британії. Визначено основні характеристики інноваційних шкільних мереж. Подано етапи їх формування в освітніх інноваційних процесах Великої Британії. Проаналізовано особливості формування інноваційних навчальних закладів на кожному етапі існування. В статье рассмотрена история развития сетевых технологий в системе среднего образования Великобритании. Определены основные характеристики инновационных школьных сетей. Представлены этапы формирования в образовательных инновационных процессах Великобритании. Проанализированы особенности формирования таких инновационных учебных заведений на каждом этапе существования. The article reviews the history of network technologies in the secondary education system of Great Britain. The main characteristics of innovative school systems are determined in the article. Stages of educational innovation processes in Great Britain are presented. The features of such innovative educational institutions at every stage of existence are analized.