اثربخشی یاد خدا بر خودمهارگری و شادکامی در بین خانواده‌های کارکنان فرماندهی انتظامی استان اردبیل - Hamid Parsayi; Ali Reza Abdolrahimi; Mehdi Moeinikia (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2021)
سابقه و هدف: معنويت يكي از ابعاد انسان است كـه ارتبـاط و يكپـارچگي او را بـا عـالم هسـتي نشـان می‌دهد. با توجه به اهمیت معنویت و تأثیر آن در رفتارهای خودتنظیمی و خودمهارگری، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی یاد خدا بر خودمهارگری و شادکامی در بین خانواده‌های کارکنان  فرماندهی انتظامی استان اردبیل انجام گرفته است.   روش کار: این پژوهش از نوع تحقیقات شبه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل است. جامعۀ آماری پژوهش تمامی خانواده‌های کارکنان نيروي انتظامي استان اردبيل بودند که در سال 1398 در دورههاي عقيدتي اين سازمان حضور پيدا کردند. از این جامعه تعداد 30 نفر به‌صورت نمونه‌گیری دردسترس انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند (15N=). معنویت‌درمانی به‌مدت 12 جلسۀ 45 دقیقه‌ای اجرا شد و گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. ابزارهای جمع‌آوری اطلاعات پرسش‌نامۀ خودمهارگری تانجنی و مقیاس شادکامی آکسفورد بود. نتایج با استفاده از آزمون کوواریانس چندمتغیّره تجزیه‌ و تحلیل شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که معنویت‌درمانی در نمرۀ کلی خودمهارگری و شادکامی خانواده‌های کارکنان نیروی انتظامی اثربخش بود. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده می‌توان از روش معنویت‌درمانی به‌عنوان روشی مؤثر در بهبود خودمهارگری و شادکامی خانواده‌های کارکنان نیروی انتظامی شهر اردبیل سود جست.   استناد مقاله به این صورت است: Parsayi H, Abdolrahimi AR, Moeinikia M. The Effectiveness of Remembrance of God in Self-Control and Happiness among the Families of Ardabil Disciplinary Command Employees. Journal of Pizhūhish dar dīn va salāmat. 2021;7(2):72-83. https://doi.org/10.22037/jrrh.v7i2.31896