La participació escolar de les famílies a través de plataformes digitals - María José Waliño-Guerrero; María Isabel Pardo Baldoví; Graciela Esnaola Horacek; Ángel San Martín Alonso (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2018)
L'educació democràtica i participativa es reivindica des de fa diverses dècades. L'aplicació de les tecnologies digitals en la gestió de les institucions ha contribuït a redefinir el concepte de participació. Aquest concepte s'arrela en les pràctiques culturals de les famílies i, per això ens hem detingut en la percepció que del model emergent de participació evidencien una mostra de mares i pares d'alumnes en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. Focalitzem l'atenció sobre l'equipament i la connectivitat de les llars, requisits imprescindibles per a interactuar amb les plataformes. A continuació, analitzem les representacions que les famílies ens expliciten a través d'entrevistes semiestructurades i un grup de discussió. Descobrim que l'equipament, orienta la participació més cap a les dimensions relatives al control que a la col·legialitat en la presa de decisions. És necessari seguir aprofundint sobre com s'està redefinint la participació en un sentit més instrumental que polític.