Urszula Wróblewska, Działalność kulturalno-oświatowa Karaimów w Drugiej Rzeczypospolitej, Białystok 2015; Urszula Wróblewska, Karaimi wileńscy w okresie międzywojennym. Protokoły z posiedzeń organizacji karaimskich. Edycja źródeł, Białystok 2015 - Agnieszka Wałęga (Nicolaus Copernicus University in Toruń, 2016)
Urszula Wróblewska, Działalność kulturalno-oświatowa Karaimów w Drugiej Rzeczypospolitej, Białystok: TransHumana, 2015, s. 256; Urszula Wróblewska, Karaimi wileńscy w okresie międzywojennym. Protokoły z posiedzeń organizacji karaimskich. Edycja źródeł, Białystok: TransHumana, 2015, s. 226