Analiza porównawcza nauczania matematyki wczesnoszkolnej w Polsce i Ukrainie - Ewa Swoboda (The Bronislaw Markiewicz State Higher School of Technology and Economics in Jaroslaw, 2023)
W polskich szkołach uczy się obecnie wiele dzieci z Ukrainy. Warto uświadomić sobie, jakie są różnice w podejściu do nauczania matematyki wczesnoszkolnej w Ukrainie i w Polsce. Niniejszy artykuł próbuje przybliżyć ten problem.