TEHNICI DE DEZVOLTARE A INTELIGENȚEI EMOȚIONALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2024)
Afectivitatea, ca o parte specială a vieții psihice, joacă un rol imperativ important în relația omului cu lumea și cu ceilalți din jurul lui. Emoțiile sunt implicate în construirea relațiilor interpersonale și în condiționarea armoniei în grupuri și colective. Nu există situație socială sau influență comunicativă care să nu fie predicată și evaluată afectiv și care să nu genereze reacții și stări emoționale. Astfel, în funcție de natura, criteriile și intensitatea experiențelor și stărilor emoționale, emoțiile pot fi constructive sau distructive. O contribuție importantă în menținerea naturii funcționale a emoțiilor și a desfășurării activităților în condiții stresante se datorează stabilității emoționale, care îmbină rolul de reglare și stabilizare, permițând menținerea echilibrului emoțional interior și rolul de adaptare flexibilă la schimbări. care apar, fără repercusiuni negative, cauzate de reacția emoțională. Cuvinte-cheie: emoții, sentimente, inteligență emoțională, tehnici psihologice. DOI: https://doi.org/10.59295/sum5(175)2024_27