Spor bilimleri öğrencilerinin bilgi ve iletişim teknoloji tutumlarıyla uzaktan eğitime yönelik algıları - Fatih Harun Turhan; Burak Canpolat (Ozlem Book Center, 2023)
Bu araştırma, spor bilimleri öğrencilerinin "Bilgi ve İletişim Teknolojilerine" (BİT) yönelik tutumlarını ve "Uzaktan Eğitime Yönelik Algıları'nı incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın örneklemini İnönü üniversitesinde öğrenim gören 260 spor bilimleri öğrencisi oluşturmaktadır. Katılımcıların cinsiyet, bölüm, sınıf düzeyi ve internet kullanım süresi gibi demografik bilgileri toplanmıştır. Veriler, "Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Yönelik Bir Tutum Ölçeği" ve "Uzaktan Eğitim Öğrencilerinin Uzaktan Eğitime Yönelik Görüşleri" ölçekleri kullanılarak toplanmıştır. Elde edilen verilerin fark testleri için çok yönlü varyans analizi (MANOVA) ile analiz edilmiştir. Ayrıca ölçekler arasında ilişkiyi ortaya koyabilmek adına Pearson Korelasyon analizi uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına bakıldığında, cinsiyet, bölüm, sınıf düzeyi ve internet kullanım süresi gibi faktörlerin bazı alt boyutlarda olmasa da genel olarak BİT'e yönelik tutum ve uzaktan eğitime yönelik görüşler açısından anlamlı farklılık oluşturan unsurlar değildir. Fakat farklı alt boyutlar arasındaki ilişkileri ifade eden Pearson korelasyon katsayılarına ve p değerlerine bakıldığında; BİT'e yönelik tutum alt boyutları ile uzaktan eğitime yönelik görüş alt boyutları arasında pozitif yönlü ama düşük ilişkilerin olduğu görülmüştür.