ویژگی‌های روان‌سنجی نسخۀ فارسی پرسش‌نامۀ راهبردهای مقابله‌ای ورزشکاران در ورزش رقابتی - فهیمه حسنی; محمد رضا شهابی کاسب; رسول زیدآبادی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از پژوهش حاضر، تعیین روایی سازه، و همسانی درونی نسخة فارسی پرسش‌نامۀ راهبردهای مقابله‌ای ورزشکاران در ورزش رقابتی بود. تعداد 258 ورزشکار (108 مرد، و 158 زن)  بهعنوان نمونه انتخاب و پرسشنامۀ مربوطه را تکمیل کردند. برای تأیید روایی سازه از تحلیل عاملی تأییدی و روایی افتراقی، و جهت بررسی همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج حاکی از عدم برازش مطلوب مدل اول پرسش‌نامۀ (39 سؤالی) راهبردهای مقابله‌ای در ورزش رقابتی بود. پس از حذف چهار سؤال عامل کناره‌گیری اجتماعی، مدل دوم مرتبۀ اول اندازه‌گیری با 35 سؤال، از شاخص‌های برازندگی و همسانی درونی قابلقبولی برخوردار شد. نتایج آزمون مانوا نیز تفاوت معناداری را در بهکارگیری راهبردهای مقابله‌ای کنترل افکار، تصویرسازی ذهنی، تحلیل منطقی، و تسلیمشدن بین گروه‌های نخبه و نیمه‌ماهر، و گروه‌های ‌ماهر و نیمه‌ماهر، و در تخلیة هیجانات ناخوشایند بین گروه‌های نخبه و نیمه‌ماهر نشان داد. نتایج بیانگر این است که نسخۀ فارسی تعدیلشدۀ پرسش‌نامۀ راهبردهای مقابله‌ای ورزشکاران در ورزش رقابتی، از ویژگی‌های روان‌سنجی مطلوبی برخوردار می‌باشد.