ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ НАУКОВОГО МОВЛЕННЯ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ІНФОРМАЦІЙНОЇ, БІБЛІОТЕЧНОЇ ТА АРХІВНОЇ СПРАВИ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Galyna Bilavych (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2018)
Стаття присвячена практичному аспекту проблеми культури наукової мови, під якою розуміємо досконалий рівень мовнокомунікативної підготовки майбутніх фахівців інформаційної, бібліотечної та архівної справи, що передбачає дотримання нормативності української літературної мови, володіння науковим стилем тощо. З'ясовано зміст поняття "культура наукового мовлення", визначено особливості реалізації норм сучасної української літературної мови в науковому стилі, звернено увагу на найбільш типові для студентських наукових текстів помилки. Більшість помилок у писемному мовленні студентів зумовлена інтерференційними явищами внаслідок інтенсивного впливу російської мови на українську наукову мову. Ключові слова: культура наукового мовлення, норми сучасної української літературної мови, науковий стиль, майбутні фахівці інформаційної, бібліотечної та  архівної справи.