Reattachment of fractured tooth fragments using modified over contour technique: 2- case report - Uzay Koç Vural (Cumhuriyet University, 2022)
Özellikle ön bölgede yer alan dişlerin kuron kırıkları dental travmalardan sonra sık karşılaşılan bir durumdur. Dental travma sonrası kırık diş parçası mevcutsa, parçanın kalan dişe yeniden yapıştırılması, doğal dişin optik özelliklerinin ve şeklinin korunmasının yanı sıra, hastayı psikolojik olarak rahatlatan, nispeten kısa tedavi süresi, öngörülebilir tedavi sonucu ve düşük maliyet sunan konservatif bir tedavi seçeneğidir. Bu vaka raporunda, travma sonucu kırılmış iki üst santral dişin kırık parçalarının rezin kompozit ve modifiye edilmiş over-kontur tekniği kullanılarak başarılı bir şekilde yeniden yapıştırılması özetlenmiştir.