ارتباط بهرة هوشی و هوش هیجانی با تبحر حرکتی در پسران 14-10 سال شهر تهران - بهزاد محمدی اورنگی; ندا شهرزاد; رسول یاعلی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
قیود فردی از عواملی هستند که می‌توانند بر رشد حرکتی تأثیر بگذارند؛ بنابراین، هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بهرة هوشی و هوش هیجانی با تبحر حرکتی در پسران 14-10 سال است.همة پسران 14-10 سال شهر تهران جامعة پژوهش حاضر را تشکیل دادند. نمونة آماری، 120 کودک برای بهرة هوشی و 90 کودک برای هوش هیجانی بودند که به روش خوشه‌ای هدفمند انتخاب شدند و تبحر حرکتی آن‌ها با آزمون برونینکس- اوزرتسکی- دو بررسی شد.نتایج نشان داد که ارتباط تبحر حرکتی با هوش هیجانی بسیار بالا است. همچنین، بین شرایط هوش هیجانی،بالا و پایین، بالا و متوسط و پایین و متوسط، در تبحر حرکتی تفاوت معنادار وجود دارد. علاوه‌براین، ارتباط تبحر حرکتی با بهرة هوشی بسیار پایین است و بین گروه‌های بهرة هوشی تفاوت معناداری وجود ندارد.با توجه به نتایج این پژوهش، بهرة هوشی تأثیری درتبحر حرکتی ندارد؛ اما مطالعات محدود در این زمینه انجام پژوهش‌های بیشتری را می‌طلبند. کودکان با هوش هیجانی بالاتر تبحر حرکتی بالاتری دارند که این شاید به‌دلیل ادراک هیجانی، تسهیل هیجانی، شناخت هیجانی و مدیریت یا مهار هیجانی بالا در این کودکان باشد.