Zagadnienie rozumienia trzeciej wartości logicznej u J. Łukasiewicza - Dariusz Selder (The Francis de Sales Scientific Society (TNFS.PL), 2001)
Artykuł przedstawia główne idee trójwartościowej logiki Łukasiewicza, a zwłaszcza jego interpretacja trzeciej wartości. Próbuje się ukazać filozoficzne podłoże Łukasiewicza wartościowany przez Ihrce system modalny oparty na jego opinii na temat determinizmu i interpretacji zdania odnoszące się do przyszłości.