ویژگی‏های روان‌سنجی نسخۀ فارسی پرسش‌نامۀ بازبینی شدۀ اضطراب حالتی رقابتی-2 - ولی اله کاشانی; الهه مصطفایی فر (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخۀ فارسی پرسشنامۀ بازبینی شدۀ اضطراب‏حالتی‎رقابتی-2 بود. بدین منظور 170 ورزشکار مرد و زن در سطوح مختلف مهارتی و در رشتههای مختلف، به صورت نمونهگیری هدفمند انتخاب و نسخۀ فارسی پرسش‎نامۀ بازبینی شدۀ اضطراب‏حالتی‎رقابتی-2 را تکمیل کردند. از تحلیل عاملی تأییدی مبتنی بر مدل‎یابی معادلات ساختاری به منظور تعیین روایی سازه، از ضریب آلفای کرونباخ برای تعیین همسانی درونی پرسشنامه و برای تعیین پایایی زمانی این ابزار از ضریب همبستگی درون طبقهای در روش آزمون مجدد استفاده گردید. نتایج تحلیل عاملی تأییدی مرتبۀ اول و دوم، ضرایب آلفای کرونباخ و همبستگی درون طبقهای نشان داد که نسخۀ فارسی پرسش‎نامۀ بازبینی شدۀ اضطراب‏ حالتی‎-رقابتی- 2 از روایی و پایایی قابل قبولی در بین ورزشکاران ایرانی برخوردار است و قابلیت این را دارد که ورزشکاران، مربیان و پژوهشگران از این پرسشنامه به عنوان ابزاری روا و پایا برای سنجش اضطراب‏حالتی‎رقابتی ورزشکاران استفاده کنند.