بررسی عوامل تبیین‌کنندة زبان مطلوب مدیران سازمان‌های ورزشی ایران - مریم میرزاپور خلیلی زاده; مینا حکاک زاده (Sport Sciences Research Institute, 2019)
پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل تبیین‌کنندة زبان مطلوب مدیران سازمان های ورزشی طراحی شد. مطالعة حاضر ازجمله پژوهش‌های آمیخته بود که به‌صورت روش‌های کیفی و کمی انجام شد. در بخش کیفی، نمونة آماری 14 نفر از خبرگان آگاه به موضوع پژوهش شامل اساتید مدیریت ورزشی و برخی مدیران سازمان‌های ورزشی بودند. در بخش کمی نیز جامعة آماری رؤسای فدراسیون‌ها، مدیران وزارت ورزش‌وجوانان و اساتید مدیریت ورزشی آگاه به مسائل ورزشی کشور به تعداد 140 نفر بودند که براساس انتخاب تمام‌شمار تمامی آنان به‌عنوان نمونة پژوهش مشخص شدند. ابزار پژوهش مصاحبه و پرسش‌نامة پژوهشگرساختة 37 سؤالی بود. روایی این پرسش‌نامه ازطریق نظرهای برخی اساتید دانشگاهی بررسی و تأیید شد. پایایی این پرسش‌نامه نیز برابر با 88/0 بود. برای تحلیل داده‌های پژوهش از نرم‌افزارهای اس.پی.اس.اس. و پی.ال.اس. استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که عوامل تبیین‌کنندة زبان مطلوب مدیران ورزشی شامل شفافیت، ایجاد انگیزش، پاسخگویی، توجه به جامعه، رعایت ارزش‌های دینی، جلب مشارکت‌های عمومی، ارائة حقایق، ادب و احترام، رعایت عدالت و هویت‌دهی بودند که دراین‌بین بعد پاسخگویی با میزان تأثیر 791/0 بیشترین اهمیت را داشت. نتایج نشان می‌دهد که مدیران سازمان‌های ورزشی با بهبود تمامی عوامل تبیین‌کنندة زبان مطلوب ازجمله پاسخگویی، ارتباطات خود با محیطشان را تقویت کنند.